Ei lita verksemd som handsamar kvar fiskebete med nøyaktighet og kjærleik. Her er alt basert på handarbeid slik me har lært det av generasjonane før oss. Røyking av fisk var ein naturleg del av matauken og den vart sjølvsagt servert i selskap og andre festlege lag. Det er kunnskapen frå "farne tider" me baserer oss på når me foredlar fisken i dag. Forfedrane våre visste godt korleis dei skulle ta vare på den dyrebare maten og dette er viktig for oss å føre vidare. Fersk "sprakje"/ einer vert nytta i røykjeprosessen. I 2013 fekk me to 3. plassar i NM for våre produkt. I 2015 vann me Det Norske Måltid med Grava regnbueørret, og i 2019 vann me sølv i NM. Dette meiner me vitnar om kvalitet på produkta våre. Den grava fisken vår er laga på tradisjonelt vis med bla. salt, dill og andre krydderier. Fisken vert kjøpt frå lokale og gode oppdrettsanlegg. Tida frå me hentar fisken til den vert bearbeid er difor kort. For oss er det viktig at fisken er ferskast mulig når me skal jobbe med den.
Leiren Laks AS tilbyr tjenester i disse områdene
- Voss
- Odda
- Voss